«عباس متولي» اضافه کرد: اين آبانبار از دو بادگير تشکيل شده که يکي از آنها در ساليان قبل به طور کامل تخريب شده بود.
او با اشاره به اين که با بررسيهاي کارشناسانهاي که انجام شد مرمت و احياء اين بادگير در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: اين بادگير در نيمههاي دهه 80 به طور کامل مرمت و بازسازي شد.
سرپرست اداره ميراثفرهنگي آران و بيدگل ادامه داد: در همان زمان با ايجاد روزنهاي روي بدنه بادگير پيشبيني ايجاد راه دسترسي راحتتر به داخل آب انبار انجام شد.
«متولي» بيان داشت: با توجه به نياز مبرم آب انبار چالسي به مرمت اين روزنه باز شده و به جاي آن دري به صورت موقت ايجاد شد.
اين مقام مسوول با بيان اين که ايجاد راه دسترسي تازه با هدف عبور و مرور مصالح مرمت آبانبار صورت گرفته است، گفت: همچنين به علت امکان ايجاد خطرات جاني براي هموطنان و جلوگيري از خروج مصالح ايجاد در ورودي مورد توجه قرار گرفت.
سرپرست اداره ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آران و بيدگل در ادامه اظهار داشت: با توجه به اهميت بازگشت دوباره بادگير به شرايط اوليه، پس از انجام عمليات مرمت، احياء اين بادگير در دستور کار قرار ميگيرد.
مسوول پايگاه حفاظتي نوشآباد نيز در اين باره گفت: اگر اجراي اين طرح مرمتي با کوچکترين مشکلي براي آبانبار چالسي همراه بود، يگان حفاظت اداره کل ميراثفرهنگي اصفهان مخالفت خود را اعلام و از ادامه عمليات جلوگيري ميکرد.
«مهدي نجارزاده» تأکيد کرد: اجراي عمليات مرمت آبانبار چالسي با نظارت مستقيم پايگاه حفاظتي نوش آباد در حال انجام است.
او با تأکيد بر اينکه مخزن آبانبار به طور کامل بسته است، افزود: به دليل بسته بودن مخزن، از طريق پلهها امکان جابجايي مصالح وجود ندارد و ايجاد راه ورودي تازه ضروري بوده است.
مسوول پايگاه حفاظتي نوش آباد يادآور شد: با توجه به عمليات مرمت و بازسازي موفق همين بادگير در سالهاي قبل، به طور حتم ديوار باز شده به شکل اوليه خود بازميگردد.
111/
انتهای پیام/